GROENDAK


Waarom een groen of sedumdak?

Stelt u zich eens voor...

Een prachtig begroeid dak, met een grote variatie aan kleurrijke sedumplantjes. Liefde voor de natuur, door de grote aantrekkingskracht van vlinders, bijen en andere insecten. Een verbetering van het milieu, minder fijn stof in de lucht. Betere isolatie, zowel warmte, kou en geluid worden gereduceerd. Waterbuffering, het riool wordt veel beter ontlast.

De voordelen om een groendak aan te leggen …
Recent onderzoek toont aan dat meer groen in stedelijke gebieden bijdraagt aan al deze zaken.

goedkoop groendak sedumdak kopen

Voordelen:

  • Minder (piek) belasting riool
  • Isolerend effect
  • Het leveren van een bijdrage aan vebetering van het milieu
  • Verbetering van het esthetisch zicht op daken
  • Een gecontroleerde en gereduceerde afvoer van hemelwater
  • Vermindering van geluidsoverlast door verbeteren van de luchtkwaliteit
  • Verlenging ban de levensduur van het dakbedekkingssysteem

Groen op het dak​
Er is tegenwoordig helaas nog veel te weinig groen in (binnen)steden. Een groen of sedum dak is een prima oplossing om een betere leefomgeving te creëren. Niet alleen grote steden worden voorzien van groen op het dak, ook uw carport of aanbouw wordt het aankijken waard met onze diverse sedumdak systemen.

Waarom bestellen bij Dakconcept? Ontdek en doe het zelf …
Dakconcept biedt diverse oplossingen zoals sedumcassettes, sedummix- en kruidenmatten. Laatst genoemde producten worden opgebouwd uit een vegetatiemat, drainagelaag en voedingsbodem. Sedumtrays of cassettes zijn kant en klaar aan te brengen. Indien noodzakelijk wordt er als eerste laag een wortelwerende folie toegepast. Met de bijbehorende toebehoren als grindranden, profielen en andere toebehoren kunnen we voor elk dak een passende oplossing bieden.

Kwaliteit
Al onze producten zijn van Nederlandse topkwaliteit, geproduceerd door een wereldwijde fabrikant. De producten zijn samengesteld uit de beste grondstoffen voor langdurige kwaliteit. De cassettes en gevcultiveerde sedummatten zijn bij levering voor 95% volgroeit. Wij bieden bij onze sedummixmat systemen ten allen tijde genoeg substraat aan voor voldoende buffering (25 liter) van het hemelwater. Dit in tegenstelling van veel concurrenten. Vaak word deze eis gesteld door gemeenten voor het verkrijgen van subsidie.

Meer dan groendaken!
Wij verkopen niet alleen groendaken, maar leveren een compleet assortiment dakmaterialen. Bij ons bent u aan het juiste adres op het gebied van verkoop, advies & realisatie. Door onze jarenlange expertise op het gebied van kunststof en bitumineuze dakbedekking is het mogelijk een totaal pakket aan te bieden. Het is van groot belang dat uw dak in goede conditie is voordat u een groen of sedumdak plaatst. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

... "Wij bieden bij onze sedummixmat systemen ten allen tijde genoeg substraat aan voor voldoende buffering (25 liter) van het hemelwater. Dit in tegenstelling tot veel concurrenten. Vaak word deze eis gesteld door gemeenten voor het verkrijgen van subsidie" ...
 

Subsidie
Steeds meer steden en gemeentes zien het belang in van groene daken. Veelal is hierbij het ontlasten van het riool het grootste uitgangspunt voor het geven van subsidie. Door de duurzaamheid van vegetatiedaken wordt tegenwoordig een groendak ook door architecten en bouwkundige bureaus voorgeschreven in een bestek.

Kijk hier voor een compleet overzicht van subsidies per stad of gemeente.

Een groendak is duurzaam
Door de waterbufferende werking, isolerende eigenschappen, vermindering van geluidsoverlast bespaart een groendak veel energie. Kijk voor een volledig overzicht op onze pagina met voordelen en informatie.

Vegetatiematten voor elk type dak
Onze producten worden afgnomen bij de grootste leverancier van vegetatiematten voor groene daken ter wereld. Een hellend dak of juist een platte variant? Onze vegetatiematten kunnen op vrijwel elke type dak worden toegepast. De voorbegroeide matten garanderen direct een volwaardig resultaat terwijl het onderhoud minimaal is. Dankzij de beschermende werking gaat de onderliggende dakbedekking maar liefst twee tot drie keer langer mee.

Advies op maat
Dakconcept denkt graag met u mee. Een groot of klein dak? Cassette systeem of vegetatiematten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies en meer informatie.

© 2013 - 2021 Webshop Dakconcept | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel